Nieuwe literaire voetbalwebsite: Team Edgar

Op vrijdag 11 augustus (de start van het nieuwe Eredivisieseizoen) gaat Team Edgar online, een nieuwe, mede door Frank Fabian opgerichte literaire voetbalwebsite, vol verhalen, columns en gedichten over ‘s werelds meest populaire sport. Het schrijvercollectief bestaat verder uit: Martijn Neggers, Lucas de Waard, Teddy Tops, Aafke Romeijn, Marieke Lucas Rijneveld, Nick Hoekman, Vincent Cardinaal en Dirk van Pelt.

Behalve een website vol literatuur, organiseert Team Edgar tweemaal per jaar een literaire voetbalavond. De eerste van die avonden staat gepland op 31 augustus, de dag waarop de internationale transfermarkt sluit, in Ekko te Utrecht. De schrijvers dragen die avond eigen werk voor en er is muziek, onder andere van oud-profvoetballer en muzikant Björn van der Doelen. De entreekosten bedragen 5 euro.

Team Edgar

Bundel gedichten over Zeeland

Met financiële hulp van het Cultuurfonds Zeelandia en de stichting Nutsfonds Zierikzee, geeft de Zeeuwse stichting Korreltje Zeezout een bundel uit met gedichten over Zeeland. Hiervoor schreef Frank Fabian in opdracht twee sonnetten en een villanelle. Behalve van Frank Fabian, bevat de bundel nieuwe gedichten van o.a. Peter Knipmeijer, Bart F.M. Droog, Jaap van den Born en Bas Jongenelen. De bundel zal op 14 oktober worden gepresenteerd tijdens een literaire middag in Strandpaviljoen Corazon in Ellemeet, waarop Frank Fabian en anderen zullen voordragen uit de bundel en uit ander eigen werk.