Frank Fabian van KeerenFrank Fabian van Keeren (Rotterdam, 1984) is schrijver, dichter, copywriter en kleinkunstenaar.

Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Leiden, maar voltooide die studie niet. Achtereenvolgens werd hij journalist voor RTV Rijnmond, bestuurslid van DWARS, GroenLinkse Jongeren en docent in het hoger, middelbaar en speciaal onderwijs.

Gedichten, verhalen en artikelen van hem worden en werden gepubliceerd in verschillende landelijk en lokale media als Algemeen Dagblad, Leidsch Dagblad en Dagblad van het Noorden. Als copywriter leverde hij teksten aan culturele organisaties als Museum De Lakenhal en debatinstituut Arminius en werkt hij op vaste basis voor de Vereniging voor OverheidsManagement. Hij is (eind)redacteur van Vers Beton, tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer, waarvoor hij tevens columns schrijft.

Eind 2014 werd hij door het Leidsch Dagblad voorgedragen als kandidaat-stadsdichter van Leiden (waar hij zeven jaar woonde), maar werd hij uiteindelijk tweede.

Tussentijds was hij namens GroenLinks verkiesbaar voor de gemeenteraad van Rotterdam, de gemeenteraad van Leiden en de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Alle keren overigens op een onverkiesbare plaats. In Leiden baarde hij opzien, door als enige kandidaat van alle partijen geen enkele stem te krijgen, wat de nodige media-aandacht genereerde.

Met zijn cabareteske poëzie en voorkomen betreedt hij regelmatig het podium. Van bruine kroegen en knusse toneelzalen als het Delftse Rietveld Theater, tot een uitverkochte Concertzaal van Tilburg en alles daartussenin.

Zijn gedichten zijn (vaak) vormvast, toegankelijk en humoristisch. In december van 2015 verscheen zijn debuutbundel bij uitgeverij Geroosterde Hond, getiteld: Massamoord is ook maar een woord. Met Peter Knipmeijer werkt hij momenteel aan een nieuwe bundel, die in 2017 zal verschijnen onder de werktitel Beeldendekunstkatern.

Wilt u hem boeken? Neem contact op met Firma Tekst en Uitleg: info@firmatekstenuitleg.nl.