Frank Fabian van Keeren (Rotterdam, 1984) schrijft poëzie, satire, verhalen, columns en liedjes. Voorheen was hij journalist voor RTV Rijnmond, bestuurslid van DWARS, GroenLinkse Jongeren en docent in het hoger, middelbaar en speciaal onderwijs.

Hij publiceerde in verschillende landelijke en lokale bladen en tijdschriften, waaronder Algemeen Dagblad, Trouw, NRC Handelsblad en NRC Next. Verder werkt hij op vaste basis voor de Vereniging voor OverheidsManagement, is hij (eind)redacteur van Vers Beton, tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer, en mede-oprichter van de literaire voetbalwebsite Team Edgar.

Eind 2014 werd hij door het Leidsch Dagblad voorgedragen als kandidaat-stadsdichter van Leiden (waar hij zeven jaar woonde). In de verkiezing die volgde, eindigde hij echter als tweede.

Hij was namens GroenLinks verkiesbaar voor de gemeenteraad van Rotterdam, de gemeenteraad van Leiden en de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Alle keren overigens op een onverkiesbare plaats. In Leiden baarde hij opzien, door als enige kandidaat van alle partijen geen enkele stem te krijgen, wat de nodige media-aandacht genereerde.

Met zijn cabareteske poëzie en voorkomen betreedt hij regelmatig het podium. Van bruine kroegen en knusse toneelzalen als het Delftse Rietveld Theater, tot een uitverkochte Concertzaal van Tilburg en alles daartussenin.

Zijn gedichten zijn (vaak) vormvast, toegankelijk en humoristisch. In december van 2015 verscheen zijn debuutbundel bij uitgeverij Geroosterde Hond, getiteld: Massamoord is ook maar een woord. Met Peter Knipmeijer werkt hij momenteel aan een nieuwe bundel, die in 2018 zal verschijnen.

Wilt u hem boeken? Neem contact op met Firma Tekst en Uitleg: info@firmatekstenuitleg.nl.Hij schrijft of schreef weleens wat voor:

Algemeen Dagblad
Trouw
NRC Handelsblad
NRC Next
Leidsch Dagblad
RTV Rijnmond
De Pers
Dagblad van het Noorden
Nieuw Nederlands
Vers Beton
Team Edgar
De Speld
De Titaan
Museum de Lakenhal
Arminius
Hebban
VOM

Hij is of was te zien in de volgende theaters / op de volgende festivals: 

Concertzaal Tilburg
Rietveld Theater (Delft)
De Kleine Komedie (Amsterdam)
Theater De NWE Vorst (Tilburg)
Poppodium Sjor (Roermond)
Poppodium Ekko (Utrecht)
Nacht van Kunst & Kennis (Leiden)
Leidsch Straattheaterfestival (Leiden)
Museumnacht Leiden
Tilburgse Cultuurnacht (Tilburg)

En in tal van kleine zalen en knusse kroegen.