Frank Fabian van Keeren (Rotterdam, 1984) is schrijver en docent Nederlands. Daarnaast is hij namens GroenLinks actief in de politiek.

 

Schrijver

Van Keeren schrijft gedichten, verhalen, columns en liedjes. Hij werkte voor RTV Rijnmond en publiceerde in een groot aantal bladen en tijdschriften, waaronder Algemeen Dagblad, Trouw, NRC Handelsblad en NRC Next. Zijn werk is vaak licht van toon en humoristisch.

Eind 2014 werd hij door het Leidsch Dagblad voorgedragen als stadsdichter van Leiden (waar hij zeven jaar woonde), maar in de verkiezing die volgde eindigde hij als tweede.

In 2015 verscheen zijn debuut ‘Massamoord is ook maar een woord’ bij uitgeverij Geroosterde Hond. Een dichtbundel met vormvaste humoristische portretten over historische wereldleiders, van Julius Caesar tot Adolf Hitler en van Willem de Zwijger tot Atilla de Hun.

In de zomer van 2017 richtte hij met Vincent Cardinaal, Martijn Neggers, Teddy Tops en Lucas de Waard ‘Team Edgar’ op, een literaire website over voetbal, vol fictie en satire. Hiervoor schreef hij onder andere de rubriek ‘Wieberen’, waarin hij wekelijks pleitte voor het ontslag van iemand binnen de voetbalwereld. In juni 2018 verscheen Team Edgars eerste verhalenbundel bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar: Mindere Goden – Voetbalverhalen om het Oranjeloze WK door te komen

Verder verscheen zijn werk in diverse bloemlezingen en verzamelbundels.

 

Op het podium 

Hij trad en treedt regelmatig op in theaters en op festivals, van de Concertzaal van Tilburg tot De Kleine Komedie in Amsterdam en van de Leidsche Museumnacht tot het Tilburgse literatuurfestival Tilt. Zijn humoristische werk leent zich er bij uitstek voor om voorgedragen te worden en zijn cabareteske voorkomen slaat aan bij een breed publiek. 

Met Team Edgar stond hij in 2017 en 2018 vijf keer in theater De NWe Vorst in Tilburg, met een afwisselend programma vol voetballiteratuur. Hijzelf en Team Edgar zijn allebei te boeken.

 

Politiek

Namens GroenLinks zit hij in de gebiedscommissie Rotterdam-Charlois (voorheen de deelgemeenteraad). Hij was lijsttrekker bij de verkiezingen van 2018, waarbij GroenLinks twee van de vijftien zetels haalde.

In 2007 werd hij lid van GroenLinks. In 2008 werd hij landelijk bestuurslid van GroenLinks’ jongerenorganisatie DWARS. Voor DWARS en GroenLinks zat hij daarna in verschillende werkgroepen en commissies. Hij was verkiesbaar voor de gemeenteraad van Rotterdam (2010 en 2018), Leiden (2014) en de Provinciale Staten van Zuid-Holland (2015). In Leiden baarde hij opzien door als enige kandidaat van alle partijen geen enkele stem te krijgen.