Frank Fabian schrijft met zoveel humor en stijl dingen waar ik het helemaal niet mee eens ben, dat hij is uitgegroeid tot de schrijver waar ik het liefste ruzie mee maak. ~ Aafke RomeijnIN HET KORT | Frank Fabian van Keeren is schrijver, dichter, performer, docent Nederlands en politicus. Hij publiceerde in tal van bladen en tijdschriften, waaronder Algemeen Dagblad, Trouw, NRC Handelsblad en NRC Next.

Hij was mede-oprichter van de literaire voetbalwebsite Team Edgar en bedenker en mede-oprichter van TROJKA, het eerste en enige papieren tijdschrift voor vormvaste poëzie en light verse.

Massamoord is ook maar een woord

DICHTER | Als dichter schrijft hij zowel vormvaste poëzie als vrije verzen. Zijn werk is vaak licht van toon en humoristisch en slaat aan bij een breed publiek. Gedichten van hem werden gepubliceerd in verschillende (literaire) tijdschriften, verzamelbundels en bloemlezingen.

In 2015 verscheen zijn debuutbundel Massamoord is ook maar een woord bij uitgeverij Geroosterde Hond.


TEAM EDGAR | In 2017 richtte hij mede Team Edgar op, een website met literaire verhalen en satire over de voetbalwereld. Voor deze site schreef hij onder andere de rubriek Wieberen, waarin hij wekelijks pleitte voor iemands ontslag.

In mei 2018 verscheen Team Edgars eerste boek bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar: Mindere Goden, voetbalverhalen om het Oranjeloze WK door te komen(Bestel!) 

Team Edgar

OP HET PODIUM | Met zijn vaak cabareteske poëzie stond hij op het podium van een groot aantal theaters en festivals, waaronder De Kleine Komedie in Amterdam, de Concertzaal van Tilburg, theater De NWe Vorst, literair festival TILT, de Leidsche Museumnacht, het Leidsch Straattheaterfestival en de Nacht van Kunst & Kennis. Zijn optredens zijn toegankelijk, dynamisch en humoristisch.


OP DE RADIO | Regelmatig verscheen en verschijnt Frank Fabian in verschillende programma’s van onder andere Sleutelstad FM (Leiden) en Radio Rijnmond.

In de jaren waarin hij in Leiden woonde was hij als ‘vriend van de show’ regelmatig te gast in De Vooravond van Sleutelstad, om commentaar te geven op de politiek, de actualiteit of om columns of gedichten voor te dragen.

Artikel NRC
PUBLICIST | Hij was redacteur en reportagemaker voor RTV Rijnmond en (eind)redacteur van Vers Beton.

Als publicist schreef hij columns, opinies en essays voor een groot aantal bladen en tijdschriften, waaronder Algemeen Dagblad, Leidsch Dagblad, Trouw, NRC Handelsblad en NRC Next.

Zijn stukken zijn scherp, bondig en snedig. 


POLITIEK | Sinds 2007 is hij lid van GroenLinks. Hij zat in het landelijk bestuur van DWARS en namens DWARS Rotterdam in de Rotterdamse Jongerenraad.

Sinds mei 2018 is hij namens GroenLinks lid van de gebiedscommissie Rotterdam-Charlois. Met hem als lijsttrekker groeide GroenLinks in dit gebied van nul naar twee zetels.

Interview Telegraaf

ONDERWIJS | Na enkele jaren geschiedenis en grootstedelijke problematiek te hebben gedoceerd aan de Hogeschool Rotterdam, is hij sinds drie jaar docent Nederlands in het middelbaar onderwijs.

Daarnaast publiceerde Noordhoff Uitgevers zijn werk in verschillende van hun onderwijsmethode Nieuw Nederlands.

TROJKA | Samen met Peter Knipmeijer en Bas Jongenelen richtte Frank Fabian TROJKA op, het eerste en enige papieren tijdschrift in Nederland met en over vormvaste poëzie en light verse.

TROJKA verschijnt twee keer per jaar in boekvorm. Het eerste exemplaar zal in januari 2020 gepresenteerd worden. Bezoek de website hier.