Frank Fabian schrijft met zoveel humor en stijl dingen waar ik het helemaal niet mee eens ben, dat hij is uitgegroeid tot de schrijver waar ik het liefste ruzie mee maak. – Aafke Romeijn

 

IN HET KORT | Ik ben dichter, performer, docent Nederlands en politicus (met een kleine p). Als schrijver en dichter publiceerde ik in tal van tijdschriften en kranten, waaronder Algemeen Dagblad, Trouw, NRC Handelsblad en NRC Next.

Ik was mede-oprichter van de literaire voetbalwebsite Team Edgar en bedenker en mede-oprichter van TROJKA, het eerste en enige papieren tijdschrift voor vormvaste poëzie en light verse.

DICHTER | Als dichter schrijf ik zowel vormvaste poëzie als vrije verzen. Mijn werk is vaak licht van toon en humoristisch en slaat aan bij een breed publiek. Mijn gedichten werden gepubliceerd in verschillende (literaire) tijdschriften, verzamelbundels en bloemlezingen.

In 2015 verscheen mijn debuutbundel Massamoord is ook maar een woord bij uitgeverij Geroosterde Hond. Medio 2021 verschijnt mijn vierde bundel Wederom geen erehaag bij Proces Verbaal Publisher.

 

 

TEAM EDGAR | In 2017 richtte ik mede Team Edgar op, een website met literaire verhalen en satire over de voetbalwereld. Voor deze site schreef ik onder andere de rubriek Wieberen, waarin ik wekelijks pleitte voor iemands ontslag.

In mei 2018 verscheen Team Edgars eerste boek bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar: Mindere Goden, voetbalverhalen om het Oranjeloze WK door te komen(Bestel!) 

Team Edgar
OP HET PODIUM | Met mijn vaak cabareteske poëzie stond ik op het podium van een groot aantal theaters en festivals, waaronder De Kleine Komedie in Amterdam, de Concertzaal van Tilburg, theater De NWe Vorst, literair festival TILT, de Leidsche Museumnacht, het Leidsch Straattheaterfestival en de Nacht van Kunst & Kennis. Mijn optredens zijn toegankelijk, dynamisch en humoristisch.

 

 

OP DE RADIO | Regelmatig verscheen en verschijn ik in verschillende programma’s van onder andere Sleutelstad FM (Leiden) en Radio Rijnmond.

In de jaren waarin ik in Leiden woonde was ik als ‘vriend van de show’ regelmatig te gast in De Vooravond van Sleutelstad, om commentaar te geven op de politiek, de actualiteit of om columns of gedichten voor te dragen.

Artikel NRC
PUBLICIST | Ik was redacteur en reportagemaker voor RTV Rijnmond en (eind)redacteur van Vers Beton.

Als publicist schreef ik columns, opinies en essays voor een groot aantal tijdschriften en kranten, waaronder Algemeen Dagblad, Leidsch Dagblad, Trouw, NRC Handelsblad en NRC Next.

Mijn stukken zijn scherp, bondig en snedig.

 

 

POLITIEK | Sinds 2007 ben ik lid van GroenLinks. Ik zat in het landelijk bestuur van DWARS en namens DWARS Rotterdam in de Rotterdamse Jongerenraad.

Sinds 2018 ben ik namens GroenLinks lid van de gebiedscommissie Rotterdam-Charlois. Met mij als lijsttrekker groeide GroenLinks in Charlois van nul naar twee zetels.

Interview Telegraaf
ONDERWIJS | Na enkele jaren geschiedenis en grootstedelijke problematiek te hebben gedoceerd aan de Hogeschool Rotterdam, ben ik sinds vier jaar docent Nederlands in het middelbaar onderwijs.

Daarnaast leverde ik bijdragen aan verschillende uitgaven van de onderwijsmethode Nieuw Nederlands (Noordhoff). 

Interview Nieuwe Revu